Här rånar jultomten en guldbutik i centrala Göteborg

Här är tomterånaren på väg ut från guldbutiken. Foto: Faksimil ur video på svtplay.se
  • Söndag 13 Dec 2015 2015-12-13
E-post 13

GÖTEBORG En person utklädd till jultomte rånade en guldbutik i Göteborg mitt i julhandeln på söndagen. Efter rånet kunde mannen gripas. – Vi såg hur han var inne i butiken och han hade ett automatvapen, säger ett ögonvittne till SVT Nyheter.

På söndagen vid lunchtid inträffade ett rån vid Kungsportsplatsen i centrala Göteborg. En person utklädd till jultomte gick in i en guldbutik med vad som såg ut att vara ett automatvapen. Väl där inne ska tomterånaren hotat med bomb, erfar SVT.

På videobilder som SVT Nyheter publicerar har ett vittne till händelsen filmat när rånaren är på väg ut från guldbutiken. Från en restaurang i närheten kunde ögonvittnet Eduardo Villanueva se händelsen när butiken rånades.

– Vi kollade genom fönstret och såg att det var en man i 40-års åldern som hade klätt ut sig till tomte och han rånade affären där. Sen gick han ut på gatan och hade med sig en väska och ett automatvapen, säger Villanueva till SVT Nyheter.

I samband med rånet ska gärningsmannen fått med sig dyra klockor. Automatvapnet som rånaren hade med sig visade sig senare vara oäkta. Rånaren är nu gripen och en förundersökning om rån, alternativt grovt rån, har inletts.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag