Har sänt böneutrop utan tillstånd i flera år

Växjö moské. Foto: Google
  • Torsdag 1 mar 2018 2018-03-01
E-post 1255

VÄXJÖ Frågan om moskén i Växjö ska få ha böneutrop har varit kontroversiell, men faktum är att moskén har haft det i flera år – utan tillstånd.

Nyheter Idag har tidigare skrivit om att Stiftelsen Växjös muslimer har ansökt om att få ha böneutrop en gång i veckan. Det ska få muslimerna i staden att känna sig mer hemma.

– Jag tror att det är bra för integrationen. Det blir en bekräftelse av religionsfriheten. Muslimer är inte på besök här i Växjö, vi bor här, har Ismail Abu Helal, imam vid Växjö Islamiska förening, sagt till SVT Nyheter.

Nu visar det sig dock att moskén i Växjö har haft böneutrop i flera år – utan tillstånd. 2014 fick man lov att ha det en enstaka gång, men ändå har man fortsatt sända böneutrop både 2016 och 2017. Det har stört grannarna i området, enligt P4 Kronoberg.

– Vi trodde inte att vi behövde söka ett nytt tillstånd eftersom vi fick ett ja 2014, säger Ismail Abu Helal till P4 Kronoberg.

Imamen hoppas att misstaget inte ska stjälpa deras chanser att få ett nytt tillstånd.

Läs även: Växjö kommun: ”Ingen skillnad mellan böneutrop och glassbilen”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag