Här skäller mamman ut demonstranter som hyllar hennes förövare

Bild: Faksimil Twitter
  • Måndag 18 jul 2022 2022-07-18
E-post 652

USA En svart man i Minneapolis som misstänks ha skjutit in i den unga mamman Arabella Foss-Yarbroughs lägenhet sköts till döds av polisen på torsdagen. Polisskjutningen har åter väckt protester mot polisvåld i staden och i en film syns den unga modern konfrontera demonstranter utanför hennes hem.
– Det här är ingen George Floyd-stituation, hörs hon säga i klippet.

– George Floyd var obeväpnad. Det här är inte okej, fortsätter hon, och säger åt demonstranterna att gå hem.

– Han försökte döda mig framför mina barn, säger hon om hennes förövare.

Det var på onsdagskvällen som Arabella Foss-Yarbroughs hem besköts medan hon lagade mat åt sina två små barn, rapporterar New York Post.

Skytten, grannen Andrew ”Tekle” Sundberg, kunde på torsdagsmorgonen skjutas till döds av polisens prickskyttar och en pistol tillsammans med ammunition hittades i hans lägenhet. Foton från Foss-Yarbroughs hem visar också flertalet kulhål genom hennes ytterdörr, väggar och precis ovanför hennes badrumsfat.

Aktivist tycker inte att polisen borde ha dykt upp

Trots omständigheterna samlades demonstranter utanför Sundbergs hem på lördagen och krävde rättvisa åt honom. Bland dessa ingick den skjutne mannens föräldrar.

Det var vid det tillfället som konfrontationen med Foss-Yarbrough ägde rum.

– Mina barn måste handskas med det här och lider förmodligen av psykisk ohälsa eftersom de nästan förlorade sina liv, säger mamman till demonstranterna.

Polisen i Minneapolis har sagt att de arbetar på att släppa filmer från händelseförloppet till offentligheten. Enligt polisen ska det finnas hundratals timmar av film från händelsen och fler än 50 poliser ska ha befunnit sig på platsen.

Andrew ”Tekle” Sundberg var adopterad från Etiopien och hade flera syskon, rapporterar CBS Minnesota.

Hans mamma Cindy Sundberg säger till tv-kanalen att hon är ledsen över att Arabella Foss-Yarbrough behövde uppleva det hon gjorde. Hon menar att hennes son led av psykisk ohälsa och att han inte var en perfekt människa, men att han inte förtjänade att bli skjuten från ett tak ”som ett djur”.

I CBS tv-sändning hörs en aktivist säga följande om skjutningen:

– Det här är varför vi säger att psykisk ohälsa måste adresseras. Och det här är varför vi inte behöver att polisen dyker upp till den här sortens situationer.

I bilder syns även demonstranter ha tänt ljus och skrivit Sundbergs namn utanför hans bostad.

Minneapolis är även den stad där George Floyd dödades i maj 2020 efter att en polis tryckt sitt knä mot hans nacke vid ett ingripande. Floyd blev senare en symbol för Black Lives Matter-rörelsen.

Läs även: Tonåring sköts ihjäl under knivattack – amerikanska vänstern till nya angrepp på polisen

Läs även: BLM-polis sköt ihjäl 14-årig flicka

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag