Här slår veteranen ned kniv-mannen

Bild: Fox News
  • Fredag 13 jan 2023 2023-01-13
E-post

Veteranen Demario Davis hyllas som en hjälte i USA efter att ha fångats på video när han slog ned en knivbeväpnad och hotfull man på en Walmart-butik i South Carolina. Richland County Sheriff’s Department uppger att man svarat på ett larm om en hotfull man med kniv, men att den misstänkte gärningsmannen hade övermannats innan patrullen kom till platsen.

– Jag vad vid kassorna när min son såg en kille komma in med kniv. Han gick fram till servicedisken och viftade mot några kvinnliga anställda. De sprang iväg från killen. Sedan frågade jag en kvinnlig anställd var säkerhetsvakterna var och hon sade att hon är säkerhetsvakten, säger Davis till Fox News.

Davis berättar sedan att han närmade sig kniv-mannen, som skrek att han skulle skära upp folk när polisen kom till platsen.

– En annan kund försökte övermanna mannen som viftade med kniven, men killen försökte skära honom i ansiktet, berättar Davis, som säger att han agerade på sin militära träning.

– Min första instinkt var att neutralisera situationen så jag gick bara fram helt vanligt och väntade tills jag fick ett tillfälle att ta honom och jag fick honom antar jag.

– Jag är en samhällsperson, så om jag ser något i samhället som inte är rätt, med allt våld och saker och attacker som pågår, så vill du att ditt folk i samhället också kliver fram. Polisen kan inte göra allt själva, menar Davis.

Läs även: Attackerar förbipasserande – brottas ned av MMA-fighter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag