Här sparkar mobben skjuten man som ligger på öppen gata i Helsingborg

Foto: Faksimil Youtube
  • Söndag 1 jul 2018 2018-07-01
E-post 2768

HELSINGBORG I samband med gårdagens skottlossning i Helsingborg springer flera personer fram till en skjuten man som ligger på gatan. De sparkar honom vid flera tillfällen innan de avlägsnar sig. Bredvid står en polisbil, men den är tom och inga poliser fanns just då i närheten. – Poliserna jagade den person som misstänks vara gärningsman, säger presstalesman Fredrik Bratt.

Ett videoklipp som sprids i sociala medier visar en skjuten man som ligger på öppen gata där flera personer rusar fram till mannen. Men istället för att hjälpa, tar de sats och sparkar på honom. Bredvid står en polisbuss med påslagna blåljus, men ingen polis syns till på platsen.

Nyheter Idag har talat med polisens presstalesman Fredrik Bratt och berättar att det finns en naturlig förklaring till varför ingen polis ingrep. Han känner till videoklippet och har själv sett de dramatiska bilderna.

– Polisbilen är tom. De poliserna som befann sig i polisbilen befinner sig en bit därifrån och jagar en av personerna som sedan visar sig vara en eventuell gärningsman som sitter anhållen nu för mordförsök och grovt vapenbrott. Det är förklaringen till att de inte har möjlighet att ingripa där på platsen.

Bratt säger att han fått frågor från flera medier om just det som sker precis bredvid polisbilen och han har förklarat att det helt enkelt inte finns någon polis just där och då på platsen.

– Jag är övertygad om att det stått en polispatrull i närheten så hade de ingripit direkt mot detta.

Bakgrunden till att den skjutne mannen sparkas av en grupp andra män kan inte Bratt svara på. Han säger att polisen kommer titta närmare på detta för att försöka identifiera vilka som varit på platsen och vem som gjort vad.

– Kan vi knyta någon till platsen som begått brott så kommer vi agera mot dom.

Tre personer bedöms fortsatt som allvarligt skadade, men inte livshotande. Larmet om skottlossningen kom in till polisen klockan 20.02 och händelsen rubriceras som försök till mord alternativt försök till dråp. Nedan ser du videoklippet som sprids i sociala medier.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag