Här twittrar Veronica Palm (S) ut hakkors på nationaldagen

Veronica Palm och hennes omdiskuterade Tweet. Foto: Wikimedia commons / Faksimil Twitter
  • Lördag 6 jun 2015 2015-06-06
E-post 1743

SVERIGE På nationaldagen väljer socialdemokraternas Veronica Palm att göra en koppling till nazismen. I en tweet länkar hon till låten ”Det här är ditt land” med kollektivet ”Artister mot nazister”. ”Vad är det för fel på sossar?”, frågar sig en användare på Twitter.

På lördagen, alltså Sveriges nationaldag, valde socialdemokraternas riksdagsledamot Veronica Palm att twittra ”Grattis alla som lever i Sverige”. I tweeten länkade hon till en låt av ”artister mot nazister” som är uppladdad på Youtube. Låten har ett omslag på Youtube där en nazistflagga brinner ovanpå en svensk flagga.

Tilltaget väcker reaktioner på Twitter. ”Vad är det för fel på sossar?”, frågar sig en en användare. En annan är också kritisk mot tweeten från Veronica Palm.

”Vad menar du med denna tweet? Bilden är väl inte särskilt smaklig alldeles oaktat avsikt eller förklaring”, skriver en annan kritiker.

Menar att det är en nationalistisk låt

Men det är inte alla som är kritiska till Veronica Palm. Miljöpartisten Nils Karlsson tar Veronica Palm i försvar och uppmanar att klicka till låten på Youtube och inte bara tolka in bilden med nazistflaggan ovanpå den svenska flaggan. Istället menar Karlsson att låten faktiskt är nationalistisk.

Nedan kan du höra låten som Veronica Palm länkade till

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag