Hårda woke-regler för regeringsanställda – bör erkänna över 100 kön

Gatan Whitehall i London där regeringsanställda jobbar. Foto: VirtuallyLondonBecky CC BY-SA 4.0
  • Lördag 28 maj 2022 2022-05-28
E-post 305

STORBRITANNIEN Ett erkännande av över 100 olika könsidentiteter, en ”global afrodag” för att upplysa om fördomar mot afrohår samt råd om att inte använda termer som ”mor” och ”far” i mejlkonversationer. Anställda inom statsförvaltningen i Storbritannien har hårda krav på sig att följa woke-regler, rapporterar The Daily Telegraph.

Undersökningen av den brittiska tidningen visar att departement under regeringen ger riktlinjer för hur anställda bör prata samt anordnar tillställningar med ett ofta öppet identitetspolitiskt tema.

Bland de språkregler som bör följas och tillställningar som anordnas räknar tidningen bland annat upp:

  • En ”global afrodag” för att upplysa om fördomar mot afrohår.
  • Ett förbud mot att använda ordet ”galen” (engelska: ”crazy”) eftersom det kan vara stötande mot människor med psykisk sjukdom.
  • En minnesdag för transpersoner som fallit offer för våld och en dag för att fira människor som är trans.
  • En dag för att väcka uppmärksamhet kring ”bisexuell och biromantisk radering”.

Antalet könsidentiteter som erkänns i Whitehall – där departementen ligger – är enligt The Daily Telegraph inte offentligt. Men enligt källor till tidningen har det vid möten framkommit att departementen erkänner förekomsten av över 100 olika kön.

– Mina kollegor och jag informerades av HR-avdelningen att det finns över 100 erkända kön inom statsförvaltningen, eftersom personal tillåts identifiera sig som vilket kön de vill utan någon medicinsk input och oavsett biologiskt kön. Det här kom som en överraskning för mig eftersom jag alltid har trott att det bara fanns två biologiska kön, säger en källa till tidningen.

Att referera till en medarbetare med ett könspronomen som denne inte föredrar kan leda till disciplinära åtgärder.

Vidare uppmuntras anställda att ange sitt föredragna könspronomen i varje mejlkonversation och inte använda ”könat språk” som ”hans”, ”damer och herrar” och ”mor” och ”far”.

Läs även: Netflix avvecklar Woke – uppmanar censuraktivister att hitta annan arbetsplats

Läs även: Worst of woke: BLM–demonstrationernas värsta klipp

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag