Hatbrott: 19-åring häktad för grov misshandel i Jordbro

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 22 maj 2019 2019-05-22
E-post 108

JORDBRO En man blev nedslagen och misshandlad i Jordbro centrum. Tre män greps för dådet, som utreds som ett hatbrott. Nu har en av männen häktats misstänkt för överfallet. De övriga männen släpptes men misstänks fortfarande för grov misshandel.

En 19-årig man har häktats för en grov misshandel med hatbrottsmotiv i Jordbro den 4 maj, då en 45-årig man blev nedslagen och grovt misshandlad i Jordbro centrum, rapporterar Mitti.

Mannen ska innan misshandeln ha utsatts för homofobiska trakasserier och nekades hjälp av en restaurang med att kontakta polis.

Läs även: Överfall utreds som homofobiskt hatbrott – brottsoffret nekades hjälp av restaurang

Misshandeln fångades av en övervakningskamera som visar hur tre män attackerade mannen. Samtliga greps några dagar efter misshandeln, men två av männen, en 20-åring och en i tonåren, har släppts, medan 19-åringen häktats.

– Det saknades tillräckliga häktningsskäl på de två övriga, men alla tre är fortfarande på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel, säger åklagare Sara Sundström till Mitti.

Enligt Sundström saknas det ”tillräckligt stark kollusionsfara” för att häkta de övriga männen, vilket innebär att domstolen inte befarar att de kan sabotera utredningen.

Den häktade 19-åringen åtalades tidigare i år för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Åtal för överfallet i Jordbro ska väckas senast torsdag 23 maj om åtalstiden inte förlängs.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag