Hells Angels-veteranen om hätska stämningen vid tiggarlägret: ”Jag är inte så rädd av mig”

Hells Angels-veteranen Johny Larsen vägrar backa för vänsteraktivister. Bilden är ett montage. Foto: Faksimil Aktuellt Fokus / Facebook
  • Söndag 1 Nov 2015 2015-11-01
E-post 380

MALMÖ I videoklipp som publiceras från platsen utanför tiggarlägret vid Industrigatan syns en man i orange jacka diskutera med människor. Han omnämns som Hells Angels-veteran, heter Johny Larsen och Nyheter Idag har talat med honom på fredagkvällen. – De stod och skrek mitt namn, de visste vem jag var. De hade alla uppgifter om mig, men jag skiter i vilket.

I samband med att några hundra personer samlats utanför ett tiggarläger i centrala Malmö uppstod hätska diskussioner. På Twitter har videoklipp publicerats från platsen utanför och en av videoklippen visar Johny Larsen i diskussion med andra människor. Han presenteras som en ”Hells Angels-veteran bland rasisterna”.

Beskrivs som grovt kriminell på vänstersajt

Vänstersajten Aktuellt Fokus har publicerat en artikel om Johny Larson där han presenteras som en högst klandervärd och kriminell människa som hänger med sin SD-vänner. På söndagkvällen lyckades Nyheter Idag nå Larsen för en kommentar angående dagens händelser utanför tiggarlägret.

– Det var för lugnt på platsen, skrattar Larsen.

Han förklarar att han var där för att han ville se tiggarna bli avhysta från platsen, något som aldrig hände på söndagseftermiddagen trots tidigare medieuppgifter om att det fanns en tidsfrist till klockan 16. I ett videoklipp på Twitter syns Larsen stå med en grupp människor och det blev en hätsk diskussion.

En grupp människor som vi uppfattar som tillhörande vänsterkanten, eller i vart fall var på plats för att ge stöd åt tiggarna, ställde kritiska och anklagande frågor till Larsen. Men det brydde sig inte Larsen så mycket om får vi veta.

– Nä, jag är inte så rädd av mig. Det är lugnt, skrattar han i telefonen.

– De stod och skrek mitt namn, de visste vem jag var. De hade alla uppgifter om mig, men jag skiter i vilket.

Vad tänker du om att en vänstersajt skriver att du är en ”Hells Angels-veteran bland rasisterna”? Ser du dig själv som rasist?

– Det blir rätt svårt när jag har varit i 55 länder och själv är gift med en utländska. Jag tar seden dit jag kommer men det gör ju inte de som kommer hit här. Och definitivt inte romerna, eller zigenarna.

Men kan du förstå de som ändå försöker hjälpa romerna och så, de här människorna på vänsterkanten?

– Nä, inte på det sättet som de argumenterar kan jag inte se att de hjälper dem. Tvärtemot, de skändar ju Malmös samhälle genom att hjälpa dem till kriminalitet och fortsätta med sin verksamhet. De gör mer skada än nytta, säger Larsen om vänsteraktivisterna.

Men du är emot kriminalitet då?

– Ja det är klart jag är. Vi måste rätta oss efter de lagar som finns ju.

Men ändå vill du inte kommentera om du varit med i Hells Angels?

– Men det är ju en tid jag lagt bakom mig. Det är ju för fan femton år sen.

Larsen förklarar att han tänker bege sig till platsen igen imorgon om det kommer ske en avhysning. Han förklarar även att han uppskattade det som att fler människor som samlats utanför tiggarlägret var där för att se att en avhysning bli av, jämfört med de som var där för att visa stöd för tiggarna.

Fredriksson: ”Grova kriminella och våldsbrottslingar”

Nyheter Idag har även talat med Kim Fredriksson, en av personerna bakom Aktuellt Fokus. Fredriksson har även ett engagemang i föreningen RUNG, Resande ung ny gammal, en förening som engagerar sig för romers rättigheter. Fredriksson har en bestämd uppfattning om Larsen som syns i videobilderna.

– Han och hans vänner som syns på filmerna är grova kriminella och våldsbrottslingar, så har det sett ut sedan 80-talet.

Men Larsen säger ju idag att han lämnat det där bakom sig?

– Det kan väl han påstå om han vill, men det han gör på internet visar att han fortfarande har ett starkt intresse för våld, säger Fredriksson.

Nedan ser du ett videoklipp som publiceras på Twitter där Larsen tjafsar med vad som förefaller vara vänsteraktivister.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag