Hillarys hosta hot mot valseger när hälsospekulationerna tar ny fart

Här drabbas Hillary av plötsligt Trump-allergi. Bild från Youtube.
  • Onsdag 7 sep 2016 2016-09-07
E-post

USA Det amerikanska presidentvalet blir allt smutsigare. Efter att Hillary Clinton drabbades av en kraftig hostattack under ett kampanjmöte har kandidaternas hälsotillstånd blivit en av de viktigaste frågorna.

Det har länge cirkulerat frågetecken kring Hillary Clintons hälsa, vilka förkastats av Clinton-vänliga medier som högerradikala konspirationsteorier. Samtidigt har liberal press spekulerat i om Donald Trumps olika excentriska utspel kan vara tecken på demens.

Men nu har frågan om Hillary Clintons hälsa definitivt kommit i förgrunden, efter att hon drabbats av en kraftig hostattack under ett kampanjmöte i Cleveland. Frågetecknen kring Hillary Clintons hälsa har förstärks av att hon ådrog sig en kraftig hjärnskakning 2012 samt att hon uppvisat märkligt beteende, som att snubbla i trappor, okontrollerat fnitter vid opassande tillfällen och svimningsanfall.

Under förhören med FBI angående den e-mail-skandal Hillary Clinton varit inblandad i angav hon dessutom vid hela 39 tillfällen att hon inte kunde komma ihåg olika detaljer. Under förhören framkom också att Hillary Clinton, enligt sin doktor, inte kan arbeta mer än några timmar per dag.

Den konservative amerikanska kommentatorn och läkaren Charles Krauthammer menar i en intervju med Fox News att paret Clinton har sig själva att skylla för att spekulationerna om Hillarys hälsa tagit fart.

– Det pågår massa vilda spekulationer, men jag förstår varför. De är väldigt hemlighetsfulla, de döljer saker, och de har aldrig gett en tillfredsställande förklaring på vad som hände när hon fick sin hjärnskakning, menar Krauthammer.

Spekulationerna kring Clintons hälsa har också förstärkts av att hon inte hållit en presskonferens sedan december förra året. Samma dag som kampanjmötet i Cleveland höll dock Hillary en mindre presskonferens ombord på sitt kampanj-plan. Presskonferensen fick dock avbrytas – efter att Hillary drabbats av ännu en hostattack.

Hillary Clinton själv menar att hostningarna är en allergisk reaktion på Donald Trump.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag