Hittills 18 rapporteras skadade efter misstänkt terrordåd i London

  • Fredag 15 sep 2017 2017-09-15
E-post 393

LONDON Minst 18 personer har sökt sjukhusvård efter att en hemmagjord bomb exploderat i tunnelbanan i London på fredagen. Händelsen utreds av polis som ett misstänkt terrordåd. Videobilder från platsen visar sjukvårdspersonal bära iväg skadade personer till ambulanser. Samtidigt söker myndigheter efter ytterligare bomber i staden.

Mitt under trafikrusningen på fredagen exploderar en hemmagjord bomb i tunnelbanan i London vid stationen Parsons Green. Minst 18 personer skadas och söker sjukhusvård, men ännu på fredagseftermiddagen finns inga rapporter om att någon blivit allvarligt skadad. De flesta som vårdas på sjukhus har fått brännskador, enligt brittiska BBC. I samband med att bomben exploderar flyr människor i panik från tunnelbanestationen och stort tumult uppstår.

Bilder som figurerar i sociala medier och som påstås föreställa vad som finns kvar av bomben visar att den var konstruerad i, eller med, en vit plasthink som placerats inuti en plastpåse. Någon form av kablar eller sladdar förefaller vara monterade inuti hinken.

Ett massivt polispådrag pågår i London och myndigheterna kan inte utesluta att fler hemmagjorda bomber kan detonera i staden. Enligt medieuppgifter har bomben varit inställd med någon form av timer. Bomben ska även haft potential att orsaka större skada än vad den faktiskt gjorde.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag