Hjälte slog ned massmördare med stol – gav honom stryk med hans egen pistol

Bild: Jefferson County Jail
  • Söndag 19 jun 2022 2022-06-19
E-post 673

När en man öppnade eld på en kyrkomiddag och dödade tre personer ingrep en riktig hjälte, en man i 70-årsåldern som angrep massmördaren med en fällstol, brottade ned honom till marken och gav honom ett kok stryk med hans egen pistol.

Robert Findlay Smith, 70, kom till en middag som anordnades av St. Stephen’s Episcopal Church i Birmingham, Alabama. Plötsligt tog han upp en pistol och sköt tre andra besökare.

Läs även: Tungviktsmästare blev säkerhetsvakt – sänker bråkstake med en höger

Då ingrep en av kyrkobesökarna, en man i 70-årsåldern som angrep mördaren beväpnad med en fällstol.

– Han slog honom med en fällstol, brottade ned honom till marken, tog pistolen från honom och slog honom i huvudet med hans egna pistol, berättar församlingens pastor Doug Carpenter för Associated Press.

Hjälten och andra kyrkobesökare höll sedan fast den misstänkte tills polisen kom till platsen.

– Personen som brottade ned den misstänkte är enligt min uppfattning en hjälte, säger poliskapten Shane Ware på en presskonferens.

En av de skjutna besökarna avled på plats i sin hustrus armar, medan ytterligare två avled senare på sjukhus. Robert Findlay Smith kommer åtalas som misstänkt för mord.

Läs även: Barnmördande pedofil fick stryk – medfånge ”såg chansen och tog den”

Läs även: Försökte råna kvinnor – fick stryk

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag