Högstadieelever i knivbråk – flera skadade: ”20 mot 20 som rök ihop”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 1 jun 2023 2023-06-01
E-post

Fyra tonåringar har skadats i ett knivbråk vid en idrottsanläggning i Eskilstuna. Tonårskillarna, som ska vara högstadielever, har förts till sjukhus och skadeläget är oklart.

Det var vid 12.45 på torsdagen som polisen larmades om ett misstänkt grovt brott vid Munktellarenan i Eskilstuna. På sin hemsida skriver man att de skadade är fyra tonårspojkar i 15-årsåldern. Gällande skadeläget hänvisar man till sjukvården.

– Vi får till oss att det ska var en misshandel med minst ett tillhygge och att flera personer är skadade, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson till Aftonbladet.

Enligt P4 Sörmland ska samtliga fyra vara niondeklassare på Årbyskolan i staden. SVT rapporterar att bråket skedde under en friluftsdag med skolan.

Mattias Albers, områdeschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Eskilstuna, säger att åtminstone en kniv ska ha använts vid händelsen.

– Det har varit en allvarlig incident med minst en kniv iblandad, säger han enligt Expressen.

Enligt vittnesmål ska det ha rört sig om ett storbråk där flera inblandade drabbade samman.

– Det var någon form av uppgörelse, de slogs mot varandra. De var 20 mot 20 som rök ihop. Jag såg två stycken som är helt knivhuggna, säger vittnet Fredrik till Aftonbladet, som berättar att han bevittnade knivbråket från sitt fönster.

Händelsen rubriceras som försök till mord. Två unga män har gripits i ärendet och fler gripanden kan förväntas ske inom kort, meddelar polisen.

Texten har uppdaterats.

Läs även: Misstänkt mördare misshandlad efter eldstrid

Läs även: Tonåring huggen till döds vid sin skola

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag