Högt uppsatt SVT-chef ville betala 14-åring för att ta hennes oskuld

Foto: Nyheter Idag
Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 14 sep 2017 2017-09-14
E-post 731

STOCKHOLM En chef på Sveriges Television söker kontakt med unga flickor på internet och erbjuder dem pengar för att ta deras oskuld. Det avslöjar Expressens ”Brottscentralen” idag.

Det är Expressens reporter Lisah Silfwer som registrerat sig på en så kallad sugar dejting-sajt för att ta reda på vad det är för män som finns med på de sajterna.

Hon utger sig för att vara en ung kvinna i behov av pengar och det är i rollen som 14-åriga ”Linnea” hon kommer i kontakt med SVT-chefen. SVT-chefen erbjuder ”Linnea” 9 000 kronor om han får ta hennes oskuld så snart hon fyllt 15 år.

”Jag kan betala dig varje vecka”, skriver han och fortsätter: ”Fram till december”.

Totalt ska ”Linnea” få 500 kronor i veckan i tolv veckors tid. När hon fyller 15 ska hon få ytterligare 3 000 kronor för att ge sin oskuld till den statliga TV-chefen. Totalt ska han alltså betala 9 000 kronor för att ha sex med den 14-åriga flickan.

Men när SVT-chefen bokar träff med 14-åriga ”Linnea” får han istället träffa 34-åriga Lisah Silfwer och en kameraman. Han påstår då att han inte är ute efter att köpa sex av tonårsflickor. Istället hävdar han att han är ute efter att hjälpa unga tjejer.

Det statliga mediebolaget skriver på sin hemsida att man inlett en internundersökning efter avslöjandet.

Sabina Rasiwala, HR- och kommunikations­direktör på SVT, vill inte svara på om SVT-chefen kommer få arbeta kvar eller inte.

– Vi måste ta reda på mer, vi har inte hela bilden än, säger hon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag