Hotell som byggts med kommunalt lån nobbar SD-konferens: ”Kan väcka obehag”

Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 25 Nov 2018 2018-11-25
E-post 849

LESSEBO Kosta Boda hotell avbokar en kommande konferens som Sverigedemokraterna i Lessebo skulle hålla. Skälet är att andra gäster kan ta illa vid sig och att SD uppges ha ”extrema åsikter”. Hotellet drivs av Torsten Janssons New Wave Group – men har under åren byggts med finansiering av kommunen.

Konferensen som SD i Lessebo skulle genomföra på Kosta Boda hotell var bokad till i december. Men häromdagen fick lokale SD-ordföranden Markku Mäntylä i Lessebo ett mejl från Kosta Boda.

Där stod: …”vi följer vår styrelses riktlinjer som är att vi tar ej emot grupper, organisationer och företag med extrema åsikter, där andra gäster kan ta illa vid sig. Därav avbokar jag er reservation.

– När vi ändå varit med att finansiera det här, vilket alla medborgare i kommunen har, kan jag tycka att det är olustigt att vi inte får ta del utav det, säger Anders Karlsson (SD), till Smålandsposten.

Läs även: Sonessons tuffa svar till toppliberalen Malm: ”Var finns Liberalernas självkritik kring sin egna politik?”

Det Karlsson syftar på är att Lessebo kommun genom åren investerat i hotellet. I början av 2018 blev den senaste investeringen klar.

150 miljoner kronor lånas av kommunen via ett kommunalt fastighetsbolag, Kyrkebyn 3, för att bygga ut Kosta Boda hotel.

Bli PLUS-medlem och läs hela artikeln!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag