Hundägare varnas för korvar fyllda med spikar: ”Allvarligt”

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Söndag 1 aug 2021 2021-08-01
E-post

GÖTEBORG På senaste tiden har flera hundar fått i sig korvbitar preparerade med spikar i Göteborg – något som kan leda till allvarliga inre skador, rapporterar Göteborgs-Posten.

Blå stjärnans djursjukhus på Hisingen i Göteborg har under senaste tiden fått in flera hundar som glufsat i sig korvbitar som innehållit spikar. Det har skett i östra Göteborg och hundägare uppmanas att vara extra uppmärksamma när de är ute på promenad.

– Det är ju väldigt tråkigt, de senaste dagarna har vi fått in två hundar som har behövt öppnas för att de har ätit korvar med spik i, säger Björn Åblad, klinikveterinär på Blå stjärnan, till GP.

Det är inte första gången han stöter på det här problemet.

– Det är ju tyvärr så att vi med jämna mellanrum ser det lokalt i vissa områden att det är någon individ som placerar ut preparerade korvbitar, säger Åblad.

– Det är allvarligt så till vida att man ofta måste operera hundarna och att det kan göra stora skador på hundens inre organ.

GP: Vad ska man göra som hundägare?

– Det man ska göra är att hålla sin hund kopplad och att man undviker att låta den äta någonting utomhus. Har man en hund som gärna stoppar i sig saker från marken kan man även sätta på dem en munkorg.

Läs även: Försökte hugga ihjäl hustrun på migrantboende – kan inte utvisas

Läs även: MP om cementkrisen: ”Vi är säkra på att människan kan utveckla ett sätt att bygga utan cement”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag