Hundvalpar torterades till döds på hotellrum – misstänkt gripen

Bild: Austin Police department
  • Tisdag 22 mar 2022 2022-03-22
E-post

En man i Austin, Texas har gripits som misstänkt för att vid flera tillfällen ha torterat och dödat hundvalpar på olika hotellrum i staden, rapporterar Metro UK. Enligt den senaste anklagelsen ska Tyler Hastings Berry, 27, ha dödat två hundvalpar som han lämnade i sopkorgen på sitt rum på Hyatt House hotel.

Hotellstädare hittade de döda hundvalparna i badrummet efter att Berry checkat ut från hotellet i augusti 2021 enligt polisens rapport. I hotellrummet i nordvästra Austin hittades även sprutor och andra drogtillbehör.

Läs även: Ströp hund med spännband – frias för djurplågeri

Obduktionen visade att hundvalparna inte hade ätit på två dagar innan de avled. Polisen kände igen Berrys namn från en incident i juni samma år då de hittat en död, våt hundvalp i ett rum på ett annat hotell efter att han checkat ut. Det var frågan om en pit bull som hade ”strypts och delvis dränkts” enligt en veterinär.

”Under 24-48 timmar har hunden sakta dött och upplevt obeskrivlig smärta och lidande innan dess död” enligt polisrapporten.

Berrys flickvän sade till polisen att han ofta hittade valpar och hundar på Facebook, som sedan försvann.

– Berry sade till henne att han gett bort dem eller att de hade rymt, men hans historier om hundarna var alltid luddiga, säger polisen.

Läs även: Fotbollsspelare sparkade katt i video – buas ut av hemmapubliken

Läs även: Ungdomsgäng torterade igelkott till döds

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag