Illegal invandrare svårt skadad i knivattack – låneskuld misstänkt motiv

Foto: Polisens förundersökning
  • Lördag 27 okt 2018 2018-10-27
E-post 98

UPPSALA Enligt vittnesuppgifter attackerade knivmannen palestiniern, som uppehåller sig illegalt i Sverige, utan förvarning och utdelade flera knivhugg. Orsaken bakom attacken var enligt offrets eget vittnesmål en skuld till den misstänkta gärningsmannen. Den misstänkte knivmannen står nu åtalad mot sitt nekande för grov misshandel.

Med en 20 centimeter stor kniv gick den misstänkte gärningsmannen enligt åklagare till attack mot den asylsökande palestinska medborgaren.

I knivattacken träffades offrets arm, buk och lår. Knivhugget i låret skar av kroppspulsådern på offret som var mycket nära att förblöda av skadan.

I ett förhör med polisen berättar den knivhuggne om hur han bad om nåd men att knivmannen fortsatte och skrek: ”Jag ska hugga dig – jag kommer döda dig”.

Den knivhuggne mannen berättar i polisförhör att han uppehåller sig illegalt i Sverige och är bostadslös. Han uppger att han hyr ett rum hos en vän och att han lånat 16 000 kronor av den misstänkte knivmannen för att betala hyran.

I polisförhöret säger han att han fortfarande var skyldig gärningsmannen 6 000 kronor men att den misstänkte knivmannen krävt ytterligare 16 000 kronor av honom – en summa han inte kunnat betala.

Den misstänkte gärningsmannen kommer från början från Jordanien men blev svensk medborgare 1999 och kan därför inte utvisas vid en fällande dom.

Huvudförhandling hålls i början på november.

Läs även: Åtalet: Kriminell afghan krävde mer pengar på boende – hotade med kniv

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag