Ing-Marie, 64, mördades i Visby

Ing-Marie mördades i Visby. Bild: Maria Halkiewicz / Thomas Henriksson / Uppdrag Psykisk Hälsa
  • Torsdag 7 jul 2022 2022-07-07
E-post

64-åriga Ing-Marie Wieselgren är kvinnan som dog efter att ha blivit knivhuggen vid Donners Plats i Visby. Wieselgren jobbade som nationell samordnare för psykiatrifrågor hos SKR.

Carola Gunnarsson, ställföreträdande ordförande för SKR, uttalar sig om förlusten i en skriftlig kommentar för Aftonbladet:

”Vi har förlorat en uppskattad och omtyckt medarbetare, kollegor har förlorat en god kamrat och hela Sverige har förlorat en av sina starkaste röster för psykisk hälsa.”

”SKR kommer att fortsätta driva Ing-Maries initiativ som handlar om att kraftsamla hela samhället för psykisk hälsa. Hennes kraft var outstanding”.

Gunnarsson skriver också att alla tankar går till Ing-Marie Wieselgrens familj.

Det var strax innan två på onsdagseftermiddagen som knivattacken ägde rum vid Donners Plats mitt i centrala Visby under politikerveckan.

Polisen bekräftar att en 33-årig man har anhållits av åklagare på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt uppgifter till flera medier har mannen kopplingar till nazistiska NMR och ska ha skrivit flera artiklar för den nazistiska sajten Nordfront.

en pressträff torsdag eftermiddag säger åklagaren Petra Götell att fokus för utredningen ligger på mannens psykiska ohälsa och att han ska ha begått brottet under narkotikapåverkan snarare än kopplingar till NMR.

– I nuläget så är inte det fokus för utredningen. Men det bedöms och utreds tillsammans med andra myndigheter, säger hon.

Den anhållne 33-åringen har erkänt dådet.

– Han har berättat varför han gjort som han gjort. Det är riktat mot psykiatrin skulle jag säga, säger Götell.

Texten har uppdaterats.

Läs mer: Kvinna död efter knivdåd i Visby – Uppgifter: Misstänkt knivman kopplas till NMR

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag