Inga sexuella trakasserier på Sweden Rock: ”Mest narkotikainnehav”

Blue Öyster Cult på Sweden Rock. Bild: Wikimedia Commons
  • Onsdag 14 jun 2017 2017-06-14
E-post 1397

SÖLVESBORG Totalt anmäldes 134 brott under rockfestivalen Sweden Rock i Sölvesborg i helgen. Polisen i Blekinge beskriver ändå festivalen som lugn och trevlig. De anmälda brotten rörde sig mest om narkotikabrott. Inga sexualbrott anmäldes under de tre dagar som festivalen pågick. ”Inte den sortens publik,” säger polisen.

Polisen kallar rockfestivalen Sweden Rock ”lugn och trevlig.” 134 brott anmäldes enligt polisen under de tre festivaldagarna. Det rör sig mestadels om narkotikabrott, säger polisens talesman Fredrik Bratt till tidningen BLT.

Det är polisens extra fokus på MC-gäng och narkotika som gjort att man kunnat klara upp så många brott i år, tror Bratt. Av de totalt 134 anmälda brotten var 63 narkotikarelaterade. Av dessa var innehav av cannabis det vanligaste. Övriga anmälda brott rör ett tiotal fall av ringa misshandel och ett par beslag av knivar, rattfylleri och stölder.

Sexuella ofredanden är ett problem som många musikfestivaler i Sverige brottas med, men inte en enda av anmälningarna på Sweden Rock rör något slags sexualbrott.

– Jag blir egentligen inte förvånad över att det förhåller sig så. Den publik som går på Sweden Rock ägnar sig inte åt att trakassera kvinnor sexuellt, säger Fredrik Bratt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag