Ingen vill prata med polisen efter gängbråk i Luleå

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 6 aug 2018 2018-08-06
E-post 262

LULEÅ Ett gängbråk i centrala Luleå natten den 4 augusti ledde till att en man hamnade på sjukhus. När polisen kom till platsen för att lugna ned situationen insåg de att ingen ville prata med dem och en anmälan fick upprättas av poliserna själva.

Den 4 augusti i centrala Luleå utbröt ett bråk bland ett gäng män som var i 25–33-årsåldern. Bråket blev mycket allvarligt och en person fördes till sjukhus för vård. Ingen i området ville prata med polisen om vad som hänt. Det uppger SVT Nyheter.

Bråket började en stund efter midnatt den 4 augusti och gänget rörde sig bort mot en parkering i området. En ordningsvakt uppmärksammade bråket och slog larm till polisen, varpå flera patruller skickades till platsen.

När polisen kom till platsen lyckades de lugna ned de fem eller sex personerna som bråkade vid parkeringen men när patrullen försökte reda ut händelseförloppet ville ingen prata med dem.

– De lät bli att prata med polisen, det var ingen som ville medverka i utredningen, konstaterar polisens kommunikatör Liv Fahlén, till SVT Nyheter.

– Istället valde polispatrullerna att själva upprätta några polisanmälningar om misshandel, förklarar hon.

LÄS ÄVEN: Misstänkt överfallsvåldtäkt bakom skola i Luleå – polisen går inte ut med signalement

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag