Irakier lämnade självmant in kokain till polisen: Vill göra gud glad

Foto: Polisen
  • Måndag 12 mar 2018 2018-03-12
E-post 296

GÖTEBORG Polishuset i Göteborg fick ett särskilt unikt besök den 7 februari. En irakisk man kom in med 4 kg kokain som han lämnade in för att ”göra gud glad”.

En 27-årig man från Irak kom den 7 februari 2018 in på polishuset på Stampgatan i Göteborg för att lämna in en påse. I påsen fanns det 4 förpackade, större kakor, med vikt över 1 kg vardera. Polisen misstänkte att det fanns hasch i förpackningarna men mannen uppgav att det i själva verket var kokain.

Mannen är från Irak men har uppehållstillstånd i Norge och uppger att han har släktingar i Göteborg. Han berättar för polisen att han och hans familj har blivit mordhotade om han inte transporterar kokainet till Norge. Han uppgav även att han slängt sin mobil då han är rädd för att bli hittad.

I förhör med polisen får mannen frågan varför han dröjde en längre tid med att gå till polisen med kokainet. Mannen är noga med att påpeka att han inte lämnade in kokainet för polisens skull. Han uppger att han inte bryr sig om hur han kommer dömas i fallet utan att han bara vill göra sin gud glad. Mannen vill koppla in irakiska myndigheter då han anser att polisen han behandlat honom som en kriminell.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag