IS högg huvudet av 50 sexslavar under slutstriden

Bild: Voice of America
  • Söndag 24 feb 2019 2019-02-24
E-post 12809

SYRIEN I ett sista illdåd ska IS ha mördat 50 yazidiska sexslavar och lämnat deras avhuggna huvuden i soptunnor, enligt källor till Daily Mail. Källan uppger även att IS-terrorister försökt fly förklädda till kvinnor. 

Brittiska specialstyrkor har hittat 50 huvuden som tillhör mördade yazidiska sexslavar, rapporterar Daily Mail.

Styrkorna gjorde den fasansfulla upptäckten under striden mot IS i Baghuz, terrororganisationens sista fäste.

– I nederlagets stund visste jihadisternas grymheter inga gränser. De genomförde en feg slakt på dessa desperata olyckliga kvinnor som en sista vidrig handling och lämnade deras sargade huvuden åt oss att hitta, säger en källa till Daily Mail.

– Vad som motiverar en så sjuklig handling är bortom fattningsförmågan för varje normal människa, fortsätter källan.

Ingen av SAS-styrkorna som intog Baghuz kommer glömma vad de såg, fortsätter källan, som säger att det liknade scener från filmen ”Apocalypse Now”.

Läs även: SD vill straffa återvändande IS-terrorister retroaktivt

Mitt under striderna lyckades koalitionen upprätta en humanitär korridor genom vilken runt 1 500 civila kunde köras ut ur staden.

– De flesta som lämnade staden var kvinnor och barn, men i konvojen fanns också IS-soldater maskerade som kvinnor, som vi tillfångatog, säger källan till Daily Mail.

Man fruktar att hundratals IS-terrorister kan ha lyckats ta sig ur staden maskerade och nu gömmer sig i syriska flyktingläger.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag