IS hotar USA med nytt 9/11

Islamiska staten hävdar att en ny terrorattack mot USA snart kan bli verklighet. Foto: Wikipedia
  • Onsdag 15 apr 2015 2015-04-15
E-post 274

USA Terrororganisationen IS har släppt ännu en propagandavideo. Den här gången hotar man hela USA med ett nytt 9/11.

I en ny propagandavideo, med den talande titeln Vi ska bränna ner Amerika, hotar nu terrororganisationen Daesh/Islamiska staten USA med ett nytt 9/11.

Den elva minuter långa videon är en kavalkad i vidrigheter som Daesh gjort sig skyldiga till under de senaste åren. Bland annat visas ett kort klipp där man halshugger den amerikanske journalisten James Foley.

– Amerika tror att det är säkert på grund av sin geografiska position. Därför ser ni hur de invaderar muslimska länder och de tror att jihadarmén inte kommer att kunna nå deras länder. Men drömmen om ett säkert Amerika är en hägring. Idag finns det ingen plats på jorden som är säker för en amerikan, säger en man i propagandavideon.

Till tonerna av arabisk musik visar man sedan bilder från när Flight 175 flyger in i World Trade Centers södra torn.

Nytt terrordåd i USA

Vad som är särskilt uppseendeväckande med filmen är dock det nya terrorhotet som framförs i den.

Berättarrösten i klippet förklarar att Mujaheddin redan tidigare klarat av att attackera USA, och att man snart kommer att göra det igen.

– På det viset levde amerikanerna, och om Allah vill kommer rädsla snart spridas bland dem ännu en gång.

Det är dock inte första gången som Daesh hotar USA med nya terrordåd. Så sent som i januari förklarade man i ytterligare en video att man hade för avsikt att även halshugga president Barack Obama och göra USA till en muslimsk provins i sitt kommande islamiska storkalifat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag