Ishockeyförbundet i blåsväder för träff med SD: ”Svider jättemycket i mina värderingar”

Foto: News Øresund - Johan Wessman (CC BY 3.0)
  • Torsdag 28 feb 2019 2019-02-28
E-post 534

SVERIGE Svenska ishockeyförbundets ledning får nu intern kritik för att ha haft möte med Sverigedemokraternas idrottspolitiska talesperson Angelika Bengtsson, rapporterar Expressen.
– Mina barn skulle inte få existera om SD fick bestämma, säger Damkronornas förbundskapten.

Det var på tisdagskvällen som Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson lade ut en bild på Facebook där han poserade jämsides förbundets generalsekreterare Tommy Boustedt och SD:s Angelika Bengtsson. Där berättade han att Bengtsson kommit på besök för ”diskussioner om ishockeyn och idrottens stora frågor”.

Men inlägget får hård kritik av flera av de egna företrädarna. En av de som har reagerat är spelarutvecklingsansvarige Anders Lundberg.

– Jag tycker det är otroligt. Jag och vi är upprörda, vi är ett antal kolleger här som är otroligt upprörda. Vi jobbar varje dag och lägger ned själ och hjärta för att vi ska bli inkluderande, och att ishockeyn ska vara en idrott för alla så det här kommer som en riktig käftsmäll känner jag, säger han till Expressen.

Även Damkronornas öppet homosexuella förbundskapten Ylva Martinsen tar avstånd från SD.

– Personligen så svider det här jättemycket i mina värderingar och i hjärtat. Mina barn skulle inte få existera om SD fick bestämma och jag skulle inte få vara gift med Helene som jag älskar mer än allt annat. Jag kan inte ens beskriva hur jag känner, säger hon.

Ordförande Anders Larsson säger att det var SD som tog initiativ till träffen. Under mötet berättade han om vilka frågor som är viktiga för Ishockeyförbundet. Av samma skäl har han tidigare träffat representanter för Centerpartiet och Socialdemokraterna.

– Det är viktigt för vår del att säga i det här sammanhanget att vi har en tydlig värdegrund vad hockeyn står för, men att vi har möten med olika partier i riksdagen innebär inte att vi står bakom delar av eller hela deras partiprogram. För oss är det bara viktigt att få fram och beskriva hockeyns utmaningar, säger Larsson till Expressen.

Angelika Bengtsson säger att hennes parti står för inkludering och att ingen ska stängas ute från idrotten. Att påstå att SD skulle vara emot homosexuellas rättigheter menar hon tyder på okunskap.

Läs även: Åkesson om IS-terroristerna: ”Förbrukat all sin rätt att få kalla sig svensk”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag