ISIS visar avrättningsvideo där pilot bränns ihjäl – Vuxna och barn jublar

Till vänster en ung pojke som gläds åt videon. Till höger stillbild ur videon där en jordansk pilot avrättas. Foto: Faksimil ur videos
  • Onsdag 4 feb 2015 2015-02-04
E-post 2192

SYRIEN Efter att terrorgruppen ISIS tillfångatog en pilot från Jordanien och filmat när de avrättade honom genom att bränna upp honom levandes, visas nu videon publikt för folkmassor i Syrien. Både vuxna och barn jublar till de makabra bilderna, rapporterar tidningen The Independent.

När terrorgruppen ISIS valde att avrätta en pilot från Jordanien genom att bränna ihjäl honom levande har det väckt starka reaktioner internationellt. I en propagandavideo syns mannen inlåst i en stålbur med kläder indränkta i någon sorts brännbar vätska varpå en bödel tänder eld på alltsammans och mannen, som fortfarande lever, bokstavligen brinner upp inne i buren – samtidigt som allt filmas.

Folk jublar till den makabra videon

Videon visas nu upp offentligt på stora skärmar för både barn och vuxna i någon sorts propagandasyfte för terrorgruppen, rapporterar tidningen The Independent. Reaktionerna på videon som visar den makabra avrättningen filmas i sin tur och sprids genom en video med namnet ”Muslims’ joy at burning of Jordanian Pilot”.

Bland de filmade reaktionerna syns en ung pojke som hyllar bilderna på avrättningen. Vidare ska det enligt The Independent synas bilder där folkmassor hejar på och skanderar ”Allahu Akbar” när videobilderna, där den jordanske piloten brinner upp levandes, visas för folkmassorna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag