Islamiströrelsen i Danmark: ”Muslimer ska inte ta avstånd från våldet”

Den radikala islamistiska organisationen Hizb ut Tahrir demonstrerar i Danmark. Foto: Wikimedia Commons
  • Tisdag 17 feb 2015 2015-02-17
E-post 1150

DANMARK I ett pressmeddelande uppmanar islamiströrelsen Hizb-ut-Tahrir muslimer, inte bara till att inte ta avstånd från helgens terrorattack i Köpenhamn, utan även att skyllda dådet på dansk och västerländsk politik.

Terrorattentatet mot konstnären Lars Vilks och mot den judiska synagogan i Köpenhamn har fördömts av stora delar av världen. Några som inte vill vara lika kvicka med att ta avstånd från religiöst våld är islamistiska Hizb-ut-Tahrir. I ett pressmeddelande uppmanar rörelsens företrädare istället muslimer att inte ta avstånd från terrorn.

– Sett i ljuset av allt detta, är det vitalt att vi som muslimer inte tar avstånd, utan tvärtemot sätter saken i rätt kontext, skriver den islamistiska rörelsen på sin danska hemsida.

Enligt Hizb-ut-Tahrir är det inte den islamska terrorns fel att två oskyldiga människor mördades under lördagen. De skyldiga är istället danska politiker och medier, eftersom dessa inte tagit avstånd från den politik som enligt Hizb-ut-Tahrir lett fram till dagens omständigheter.

– Vi, som muslimskt samfund, får inte under några omständigheter ge vika för påtryckningar och acceptera premissen om att islam ska ställas inför rätta, går att läsa i ett av rörelsens pressmeddelanden.

Uppmanar muslimer till att utmana västvärldens ”falska värden”

Politiker och medier är dock inte de enda syndabockarna, om man ska tro de radikala islamisterna i Hizb-ut-Tahrir.

Hela Västvärlden med dess demokrati har blod på sina händer, påstår rörelsen. Västs moraliska värderingar står under press. Därför försöker man bland annat omvända muslimer till goda liberaler genom statliga anti-radikaliseringsplaner, hävdar rörelsen.

– Tankar utmanas av tankar, så vi muslimer bör fortsätta att bära de islamiska tankarna och utmana västvärldens falska värden och omänskliga politik, avslutar Hizb-ut-Tahrir sitt pressmeddelande.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag