IT-skandalen uppmärksammas nu internationellt

Nu får IT-skandalen internationell spridning.
  • Måndag 24 jul 2017 2017-07-24
E-post 1128

SVERIGE Den omfattande IT-skandalen som omger Transportstyrelsen och som har blivit en akut fråga att hantera för regeringen uppmärksammas nu internationellt. I en artikel i Financial Times redogör tidningen för sin läsare om skandalen som fortsätter växa, dag för dag.

”Sverige brottas med stor läcka av hemlig information”, lyder rubriken hos den internationella tidningen Financial Times. Artikeln är bildsatt med en bild av en bekymrad Stefan Löfven. Därmed har IT-skandalen definitivt kommit att få internationell spridning.

I artikeln återges citatet om att läckan omfattar ”nycklarna till kungariket”, en beskrivning som uppgas i Säpo-förhör med en av Transportstyrelsens anställda. Tidningen uppmärksammar också att vidden av skandalen ännu inte är helt känd samt att statsminister Stefan Löfven väntas ge en presskonferens under måndagen.

Inför presskonferensen pågår öppna spekulationer om ett eller flera statsråd kommer bli tvungna att lämna regeringen. Men skandalen kan vara så omfattande att den hotar även statsministern själv, något som Financial Times också berättar.

Tidningen uppmärksammar även att Transportstyrelsens förre generaldirektör Maria Ågren slapp undan med endast 70 000 kronor i dagsböter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag