”Jag är inte rädd för sanktioner”: Kungens syssling vill sälja vin från Krim

  • Lördag 23 sep 2017 2017-09-23
E-post 80

KRIM Den svenska kungens syssling, greve Jan Bernadotte, har planer på att samarbeta med ryska statens vintillverkare Massandra. Tillsammans tittar de på möjligheten att exportera vin från halvön Krim, trots sanktionerna. Det rapporterar flera ryska medier.

Kungens ”svarta får” till syssling, Jan Bernadotte, var nyligen på besök på halvön Krim. Där mötte han VD:n för den ryska vintillverkaren Massandra och säger själv i ett videoinslag att han är intresserad av att hjälpa till med export av Krim-tillverkat vin. Exporten är tänkt att gå till den europeiska marknaden, säger Bernadotte.

Men sådana planer är inte helt problemfria. EU har infört tuffa sanktioner mot Ryssland och inte minst mot halvön Krim. All import av varor som är producerat på Krim är förbjudet. Vidare är det även förbjudet för företag och medborgare i EU att investera i Krim. Men de sanktionerna verkar inte röra Bernadotte i ryggen.

– Jag är inte rädd för sanktioner, säger han till den ryska nyhetsbyrån Tass.

Vintillverkaren Massandra ägs av den ryska staten. Greve Jan Bernadotte anses vara ett svart får i kungafamiljen, inte minst sedan han tidigare adopterat en tysk bedragare vid namn Gerard. Efter att Gerard adopterats har denne kallat sig för svensk prins och hänvisat till sitt nya efternamn Bernadotte.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag