Jag står upp för Martin Aagård!

En utsatt och förtryckt kulturjournalist. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 8 jun 2017 2017-06-08
E-post

BLOGG Publicistklubbens nya ordförande Anna Hedenmo har lierat sig med sajter som Nyheter Idag och Fria Tider. Ungefär så menar Martin Aagård, kulturkofta på Aftonbladet, i en artikel där han påminner om att Hedenmos arbete går ut på att ”slå vakt om vårt fria ord”.

Den hemska programledaren Anna Hedenmo hade mage att ställa frågan i SVT Agenda: ”Hur mycket invandring tål Sverige”. Eller om det var Mats Knutson? Skit samma! Det blev ett jävla liv, jag minns själv hur upprörda invandrare – förlåt – kulturkoftor, rasade mot Agenda. Det blev tydligen en stor snackis i de kretsar där Martin Aagård pinkat sitt revir. Och nu har Hedenmo haft fräckheten att kritisera de som insinuerade att hon och Agenda var både det ena och det andra. Vilket de såklart är.

Nu påminner Aagård i en text på Aftonbladet att Hedenmo, som är ny ordförande i publicistklubben, företräder alla de kulturjournalister som ”dagligen utsätts för allvarliga hot och helt saknar det stöd och skydd som till exempel en högavlönad, fast anställd public service-medarbetare har”. Jag får vibbar av att Aagård inte riktigt litar på att beskyddet från PK-klubben finns där. Eftersom jag är en sann kamrat att hålla i handen när det stormar som mest, erbjuder jag härmed mitt beskydd.

Om inte Hedenmo tänker föra hans kamp, då kan jag göra det!

Jag förstår att det måste vara otäckt att röra sig från de mörka kvarteren på Södermalm, eller var Aagård nu bor, till Kulturhuset vid Sergels Torg och ångestladdat åka rulltrappor hela vägen upp till högsta våningen där överstehäxan Hedenmo är nyvald kommandora i PK-klubben. Hur är det ens möjligt att utsätta kulturjournalister för något sådant? Hur tänkte styrelsen som valde Hedenmo? Har de inget hjärta?

”Det känns tryggt att veta att Publicistklubben fortfarande står på vår sida i en tid då den oberoende journalistiken dagligen attackeras av politiska propagandasajter som vill undergräva vårt förtroende”, skriver Aagård som alltså inte refererar till när den oberoende journalistiken på Agenda attackerades av den politiska propagandasajten Aftonbladet Kultur. Eller om det var på ledarsidorna? Skit samma!

Det är jävligt jobbigt nu.

Jag vet hur man hanterar fiender inom journalistkåren. Referenser kan lämnas. Även jag har fajtats mot demonerna i public service. I feel you, Martin!

Med anledning av ovanstående erbjuder jag Martin Aagård, i sann kamratlig andra, en fristad hemma hos mig där han kan få sitta och jobba. Jag bor i Hallunda, det ligger mellan Norsborg, Fittja och Alby. Här slipper han hetsen och hatet från de illojala ”kollegorna” i branschen. Här finns inte en endaste journalistjävel så långt ögat kan nå.

Här är mitt erbjudande till dig, Martin Aagård:

– Du kan få träffa min granne som försöker försörja sig på sin städfirma. Hon får kämpa lite ibland, inte minst efter att hennes bil brann upp i vintras tillsammans med en tre fyra andra bilar på parkeringen. Men hon är trevlig och hon vet också hur det känns att vara utsatt – ni har nog mycket gemensamt att prata om, Martin.

– Familjen som driver kiosken nere i Alby. En grabb som är 20-nånting fick se sin mamma dödshotas med pistol när rånarna plockade till sig cigaretter och annat. Utanför butiken stod ungdomar och hejade på. Grabben kan vara lite introvert, det var han när jag intervjuade honom om rånet. Men va fan, du kan ju berätta om hur hemskt du som kulturjournalist har det, så får han lite perspektiv och inser att det kunde varit värre.

– Kioskägaren i Masmo. Kul kille från Irak. Hans brorsa blev slagen blodig under ett pistolrån, men han knegar på. En sann arbetare. Ni är säkert på samma våglängd.

Jag har fler exempel, vi kan fylla schemat åt dig. Men vad du än gör, prata inte politik eller invandring med dom. De får Hedenmo att framstå som moder Teresa när de berättar vad de tycker och tänker.

Välkommen!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag