”Jag tycker inte att makthavarna på riktigt ställts till svars”

Louise Erixon (SD) Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 30 dec 2020 2020-12-30
E-post 2349

Louise Erixon (SD), kommunstyrelseordförande i Sölvesborg, utnämner en kunglighet till årets person i Nyheter Idags nyårsenkät.

Vad tycker du borde ha fått mer uppmärksamhet under året som gått?

”Regeringens skuld i att skydda liv hos vår befolkning med anledning av pandemin. Och i synnerhet sveket mot de äldre. Jag tycker inte att makthavarna på riktigt ställts till svars på ett proportionellt sätt.”

Vad fick för mycket uppmärksamhet?

”Greta Thunbergs ’prao’ på en lite sämre dagstidning.”

Vem är årets person?

”Prinsessan Sofia kanske, som ryckte ut och på riktigt hjälpte till i vården när covid-19 drabbade oss. Hon och alla andra som jobbar i vård och omsorg är årets personer. Men hon personifierade det hela rätt starkt.”

Vad hoppas du ska hända under nästa år?

”Att vaccinet ger den effekt vi alla hoppas på, att närmandet mellan SD, M och KD intensifieras på nationell nivå och kanske att man träffar kärleken.”

Har du något nyårslöfte?

”Jag har precis köpt och ställt en enorm crosstrainer i mitt vardagsrum, så jag får nog säga att jag kör på det klyschiga träningslöftet.”

Läs även: Arga blatten: Tommie Lindh är årets person

Läs även: Arvid Halléns nyårskrönika: Nästa år är farsoten över

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag