”Jävla nazist”: Sen knivhöggs en man i Gamla stan inatt

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 1 okt 2017 2017-10-01
E-post

STOCKHOLM Någon skrek ”jävla nazist” till en annan person inatt på järntorget i Gamla stan och gick sedan till attack med en kniv. Den knivskadade mannen fick föras till sjukhus med skador i huvudet och bålen. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Klockan 03.25 larmas polis och ambulans till järntorget i Gamla stan i centrala Stockholm. Polisen berättar på sin hemsida att två män mött en grupp om ungefär sex personer. Efter det mötet har två ur gruppen om sex personer vänt tillbaka mot de två männen varpå en av männen drar kniv och hugger mot huvud och bål.

– Enligt personen som är skadad så ska gärningsmannen ha skrikit jävla nazist åt honom innan han högg, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen till SVT Nyheter.

Enligt polisen ska männen inte vara bekanta med varandra sedan tidigare. Den knivskadade mannen var vaken och talbar när hämtades av ambulans för vidare färd mot sjukhus. En teknisk undersökning har gjorts på platsen och polisen rubricerar ärendet som försök till mord.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag