Jimmie Åkesson: ”Dags att Stefan Löfven avgår”

Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 28 aug 2017 2017-08-28
E-post

SVERIGE Det är dags att statsminister Stefan Löfven avgår. Det säger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i en intervju med Sveriges radio.

SD-ledarens utspel ska ses mot bakgrund av att Löfvens egen statssekreterare Emma Lennartsson under helgen tvingades avgå sedan det framkommit att hon fick kännedom om den IT-skandal som under sommaren skakat Transportstyrelsen redan i februari 2016. Det är tio månader tidigare än vad som tidigare framkommit.

Nu misstänker Åkesson att även Löfven känt till IT-skandalen en längre tid än han velat erkänna. SD-ledaren säger nu att han inte längre litar på den information som statsministern gett med anledning av skandalen.

– Jag tror inte på det han säger. Jag tror att han fick information om det här långt tidigare än han har sagt och jag tycker det är dags att Stefan Löfven avgår, kräver Åkesson.

Två av Löfvens ministrar, infrastrukturminister Anna Johansson och inrikesminister Anders Ygeman, har lämnat regeringen sedan Alliansen hotat med misstroendeförklaring. Statsministern har emellertid valt att behålla försvarsminister Peter Hultqvist, trots att Alliansen och SD sagt att man tänker rikta en misstroendeförklaring mot honom så snart riksdagen öppnar nästa månad.

Åkesson vill så snart riksdagen öppnar fälla regeringen, något han tror att Alliansen kan komma att ställa sig bakom.

– Jag utgår ifrån att även de kommer tycka att den här soppan bara blir allt mer märklig, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag