Jimmie Åkessons fräcka kupp: Värvar Adaktussons stabschef till SD

SD-ledaren Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 6 sep 2018 2018-09-06
E-post 1038

På torsdagen presenterar Jimmie Åkesson vad man i ett pressmeddelande kallar ”en av Sverigedemokraternas största värvningar hittills från ett av de andra riksdagspartierna”. Det är Charlie Weimers, stabschef hos Lars Adaktusson (KD), och tidigare ordförande i KD:s ungdomsförbund, som man lyckats locka över, avslöjar Expressen.

Läs även: Debattören Mira Aksoy lämnar M och går med i SD: ”Det finns många moderater som kommer att rösta på SD”

En dryg vecka innan valet lämnade debattören Mira Aksoy Moderaterna och blev sverigedemokrat. Nu är det dags för nästa tunga värvning för SD. – den här gången från Kristdemokraterna.

Det är Charlie Weimers, stabschef åt KD:s EU-parlamentsledamot Lars Adaktusson, som lämnat KD. Innan jobbet som stabschef har Weimers varit ordförande för KDU och senare arbetat för KD:s förra partiledare Göran Hägglund när denne var socialminister.

Tidigare i år meddelade Charlie Weimers fru Jenny Weimers att hon gick över till SD.

– Jag har ändrat samhällsanalys något de senaste åren. Fått en större insikt i hur viktig nationen är för ett fungerande samhälle, sade hon då till Nyheter Idag.

Jenny Weimers sade också:

– Många inser att SD har varit något på spåren hela tiden. Vi som vaknat väldigt sent får be om ursäkt. De andra partierna kan aldrig vinna tillbaka de väljarna som gått över.

 

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag