Jimmies känga till Teodorescu: ”Ynkligt”

Bild: Nyheter Idag/Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Fredag 15 mar 2024 2024-03-15
E-post

I en intervju med Dagens Nyheter på fredagen säger Kristdemokraternas toppkandidat till Europavalet, Alice Teodorescu Måwe, att hon ”har inget gemensamt med SD”. Utspelet totalsågas av SD:s partiledare Jimmie Åkesson i ett inlägg på plattformen X.

I januari stod det klart att Kristdemokraterna petar sin kontroversiella Europaparlamentariker Sara Skyttedal som toppnamn i Europavalet, och ersätter med medieprofilen och ledarskribenten Aliece Teodorescu Måwe

Teodorescu Måwe har tidigare i rollen som ledarskribent förespråkat ett samarbete mellan de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna i syfte att ta makten från Socialdemokraterna, ett samarbete som blev verklighet efter valet 2022.

– Det är klart det hade varit tusen gånger bättre om det inte hade behövts, säger Teodorescu Måwe idag till Dagens Nyheter.

I intervjun inskärper Teodorescu att hon inte har någonting gemensamt med Sverigedemokraterna, som ”står för en annan syn på världen, som jag inte delar”.

– Jag har inget gemensamt med SD. Jag vill att Sverige ska fortsätta ta emot små Alicear, säger hon till tidningen.

Teodorescu Måwe säger att hon egentligen är för helt fri invandring av princip, men att man måste se till realiteterna, där det nuvarande systemet gynnar flyktingsmugglare och de som har råd att anlita dem.

– Jag har tagit illa vid mig när jag har klumpats ihop med personer och politiker som är emot invandring per definition. För det är inte jag, säger Teodorescu Måwe till Dagens Nyheter.

DN:s artikel, som fick rubriken ”Jag har inget gemensamt med SD”, publicerades på fredag morgon, och på fredag förmiddag skrev SD:s partiledare Jimmie Åkesson ett inlägg på plattformen X ”apropå ingenting alls”.

”Jag har alltid haft så ofantligt svårt för dessa självgoda finborgare. De som i all sin förnämlighet uttrycker lite lagom realism, men samtidigt är antingen för fina eller för ängsliga för att röra sig utanför de av det vänsterliberala etablissemanget bestämda ramarna. Som istället låter de inte lika fina och värdiga göra grovjobbet, kratta manegen och ta den riktiga skiten, för att sen peka finger mot denna oborstade, obildade pöbel i syfte att befästa sin egen position som finare. Ynkligt” skriver Åkesson.

Läs även: KD petar Skyttedal – ersätter med Teodorescu Måwe

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag