Joakim Lamotte lägger ned

Journalisten Joakim Lamotte. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 15 jun 2022 2022-06-15
E-post 1384

Joakim Lamotte lägger ned journalistiken. Det meddelar den numera före detta frilansjournalisten i ett inlägg på Facebook. Skälet Lamotte anger är hot mot hans familj.

”På grund av hot mot min familj måste jag tyvärr härmed meddela att jag avslutar mitt arbete med journalistik. Jag har jobbat som journalist i knappt 20 år men nu är det över” skriver Lamotte i inlägget.

Joakim Lamotte kommer hålla en livesänd presskonferens på Instagram ikväll klockan 19. ”Det blir den sista livesändningen jag genomför någonsin. Utöver det kommer jag inte göra några intervjuer” skriver Lamotte som tackar sina följare för ”allt stöd genom åren!”

Läs även: Jag väljer Joakim ”tank man” Lamotte framför svenska ”journalister”

Joakim Lamotte började sin karriär som reporter för SVT-program som ”Debatt” och ”Uppdrag Granskning” och var även krönikör på Göteborgs-Posten mellan 2014 och 2018.

År 2015 började Lamotte arbeta som fristående journalist direkt till sin publik på sociala medier, i synnerhet Facebook där Lamotte har 280 000 följare.

Lamotte fick mycket hård kritik från vänstern och bidrog starkt till att uttrycket ”swish-journalist” etablerades som ett skällsord.

Mest uppmärksammad blev Lamotte för de olika livesändingar han gjorde på Facebook från olika platser i Sverige där han lät de personer som samlats på platsen komma till tals.

När han livesände från det utsatta området Kronogården i Trollhättan i december 2019 blev han hotad, misshandlad och rånad av maskerade personer på platsen, vilket fick stor uppmärksamhet i etablerade och alternativa medier.

Läs även: Våldsam attack mot Lamotte – maskerat gäng stal hans utrustning

Läs även: Lamotte vann kändisfajten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag