Johan Ingerö (KD) avgår som partisekreterare med omedelbar verkan

Johan Ingerö och Ebba Busch Thor (KD). Foto: Timbro / Nyheter Idag
  • Tisdag 14 mar 2023 2023-03-14
E-post

Kristdemokraternas partisekreterare Johan Ingerö avgår med omedelbar verkan som partisekreterare för Kristdemokraterna, meddelar partiet i ett pressmeddelande. Partiet uppger inte något skäl till Ingerös plötsliga avgång, och enligt uppgift till Expressen ska partistyrelsen inte ha fått någon information om Ingerös avgång.

Texten har uppdaterats då Johan Ingerö själv har skrivit på facebook om anledningen till avhoppet.

Johan Ingerö avgår med omedelbar verkan som partisekreterare för Kristdemokraterna, meddelar partiet i ett pressmeddelande.

 Johan Ingerö har tjänstgjort som partisekreterare under en händelserik övergångsperiod där Kristdemokraterna gått från opposition till regeringsställning, säger partiledare Ebba Busch i ett uttalande.

– Hans väldokumenterade kommunikativa förmåga och politiska kunnande har kommit väl till pass. Jag vill tacka Johan Ingerö för hans många år i partiets tjänst och önska honom lycka till, fortsätter hon.

Johan Ingerö blev Kristdemokraternas partisekreterare den 23 oktober, och enligt uppgift från en ledamot i partistyrelsen till Expressen har partistyrelsen, som formellt beslutar om partisekreterare, inte fått någon information om Johan Ingerös avgång.

I Kristdemokraternas pressmeddelande står ingenting om varför Ingerö lämnar eller vem som kommer efterträda honom.

”Inom kort kommer mer information kring när en ny partisekreterare är på plats. Under tiden processen pågår tjänstgör biträdande partisekreterare Fredrik Noreback som tillförordnad. Uppdraget för den nya partisekreteraren kommer att fokusera på att utveckla partiorganisationen och bygga en stark position inför kommande val” skriver Kristdemokraterna.

Innan han blev partisekreterare var Johan Ingerö policyansvarig i Kristdemokraternas partiledarstab för Ebba Busch. Han även varit presschef hos dåvarande KD-ledaren och socialminister Göran Hägglund.

Uppdatering 16:46

Johan Ingerö skriver själv i ett facebookinlägg att anledningen till att han slutar som partisekreterare är att det har gjorts en polisanmälan mot honom. Han skriver bland annat:

”Jag har fått veta att en nära partikamrat i dagarna har gjort en polisanmälan mot mig, avseende någon form av ofredande som hon menar ska ha skett för nio år sedan. Jag har inte fått se anmälan, men utifrån den lilla information jag fått så vet jag ändå vilket tillfälle som avses. Och att det som påstås inte är sant.”

Läs även: Förtroendeflopp för Busch i Aftonbladet/Demoskop

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag