Johnny Rotten sågar woke

Bild: Ed Vill/CC BY 2.0
  • Tisdag 8 feb 2022 2022-02-08
E-post 1328

Punklegenden John Lydon, mest känd under artistnamnet Johnny Rotten som han använde när han var sångare i Sex Pistols, går till attack mot woke-aktivisterna som han kallar för ”själviska” och ”galningar” i en intervju med Sunday Times.

–  De ser sig självs om speciella. Det är själviskt och på så sätt är det splittrande och kan bara leda till problem. Jag förstår inte varför tv-kanaler ger en del av dessa galningar utrymme.

– Var kommer det här ”moraliska majoriteten”-tramset från när de själva är de som gör allting fel genom att vara så jävla fördömande och ondskefulla mot alla som inte följer den senaste populära åsikten?

Läs även: Punklegendar: Punken hade inte hänt idag på grund av politisk korrekthet

Lydon menar vidare att man inte kan skriva om historien efter sitt eget behag.

– Jag hörde något trams om någon som inte ville att “Rule, Britannia” ska spelas. Men sluta. Det är en låt. Du kan inte gå tillbaka och skriva om historien. Om du börjar eliminera de sakerna, tja, då har du ingen framtid.

– Det är den typen av saker jag varnade för när jag skrev “God Save the Queen”. Jag kunde se den här skiten komma, säger Rotten, som menar att woke-kulturen handlar om ”bortskämda ungar som kommer från högskolor och universitet med skit i hjärnan”.

John Lydon är mest känd som sångare och låtskrivare i Sex Pistols, som var det ledande punkbandet i slutet av 70-talet. Efter att Sex Pistols upplöstes i början av 1978 startade Lydon det mer experimentella bandet Public Image Ltd, som efter ett uppehåll mellan 1993 och 2009 är aktiva än idag.

Läs även: Helen Pluckrose: Hela Woke-kulturen bygger på att den inte får ifrågasättas

Läs även: Worst of woke: BLM–demonstrationernas värsta klipp

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag