Jomshof (SD): Lägg ned de muslimska friskolorna

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 16 feb 2022 2022-02-16
E-post 2687

SVERIGE Richard Jomshof, riksdagsledamot och partisekreterare för SD, tycker att det är dags att lägga ned de muslimska friskolorna i Sverige. ”Skillnaden mellan islam och kristendom är lika stor som den mellan exempelvis liberalism och nationalsocialism”, skriver han i en debattartikel i Dagen.

Jomshof radar upp flera exempel på missförhållanden som har uppdagats på muslimska friskolor. Det handlar bland annat om könssegregering, brister i undervisningen, och islamistkopplingar.

”Jag skrev inledningsvis att det även har förekommit missförhållanden på några enskilda kristna friskolor. Det är dock bevisligen ingenting jämfört med vad som uppenbarligen har förekommit och fortfarande förekommer på de muslimska friskolorna”, skriver Jomshof och fortsätter:

”Jag är dock inte förvånad att det är så verkligheten ser ut. Islam bygger nämligen på en helt annan värdegrund än vad kristendomen gör. Skillnaden mellan islam och kristendom är lika stor som den mellan exempelvis liberalism och nationalsocialism.”

Det är dags att lägga ned de muslimska skolorna, menar han.

”De muslimska friskolorna har ingenting positivt att bidra med. De bidrar endast till att ytterligare förstärka segregation och utanförskap samtidigt som vi ger islamisterna redskapen att ytterligare flytta fram sina positioner. Genom att lägga ned dessa skolor ger vi i stället dessa barn en möjlighet att gå i vanliga skolor och förhoppningsvis en rimlig möjlighet att bli en integrerad del av det svenska samhället.”

Läs även: ”Ingen riktig muslim kan säga att det svenska systemet är bättre än det islamiska”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag