Jomshof (SD) ny ordförande för justitieutskottet

Richard Jomshof. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 1 okt 2022 2022-10-01
E-post 906

På fredagen kom nyheten att Sverigedemokraterna tilldelas flera tunga ordförandeposter i riksdagens utskott. Nu står det klart att partisekreteraren Richard Jomshof blir ordförande för justitieutskottet.
– Det är en viktig milstolpe i partiets historia, säger Jomshof till Ekot.

– Det här är ju en av våra viktigaste frågor, svarar Jomshof på frågan hur viktig ordförandeskapet i justitieutskottet var.

Utöver ordförandeposten i justitieutskottet tilldelades SD även rollen som ordförande i näringsutskottet, arbetsmarknadsutskottet och utrikesutskottet. Dessutom tilldelas de rollen som vice ordförande i försvarsutskottet, skatteutskottet, trafikutskottet och civilutskottet.

Läs även: Vänstervrede när SD får tunga ordförandeposter: ”Otroligt skrämmande”

Att man fick så många tunga poster tror Jomshof bland annat kan ha att göra med att partiet tvingades backa vad gällde talmansposten, som återigen gick till Andreas Norlén (M).

Vilken politik som ska drivas kommer att avgöras i förhandlingar med de övriga partierna i regeringsunderlaget, menar Jomshof.

– Min förhoppning är nog att vi ganska snart och ganska tydligt får till stånd ett bra samarbete där vi tydligt visar väljarna att vi är redo att göra flera genomgripande förändringar, säger han till Ekot.

Vid sidan av Jomshof blir Tobias Andersson ordförande för näringsutskottet, Aron Emilsson för utrikesutskottet och Magnus Persson för arbetsmarknadsutskottet.

Lyssna även på: Rödgrön skymning, blågul gryning

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag