Jonas Sjöstedt (V): ”Vi sänker skatten för miljoner löntagare”

Foto: TV4
  • Tisdag 7 Nov 2017 2017-11-07
E-post 467

SVERIGE Vänsterpartiet går till val på att sänka skatten ”för miljoner löntagare”. Åtminstone om man ska tro partiledaren Jonas Sjöstedt som igår debatterade sänkta skatter med Liberalernas Jan Björklund.

Det var i gårdagens partiledarduell i TV4 som de båda partiledarna mötte varandra för att, inte minst, diskutera sänkta skatter.

– Vi sänker skatten! Men vi gör inte som ni och sänker skatten för dem som tjänar absolut mest. Vi sänker skatten för dem som jobbar i handeln, för dem som jobbar i restaurang, för dem som jobbar som sjuksköterskor, för flera miljoner löntagare och för många pensionärer, sade Sjöstedt och tillade:

– Men vi tycker att Sveriges miljardärer, Leif Östling och alla de andra som tjänar riktigt riktigt mycket, de kan bidra mer till välfärden.

Men att Sjöstedt vill sänka skatter är något som ifrågasattes av Jan Björklund som såg frågande ut inför V-ledarens påståenden.

– Du sänker väl inte skatten på arbete? Du röstade emot varje skattesänkning som vi gjorde för låg- och medelinkomsttagare under Alliansregeringen. Det var de största skattesänkningarna i modern tid. Du röstade nej till allihop, menade han.

Sjöstedt påpekade att han vill sänka skatten för dem som är medlemmar i ett fackförbund.

Björklund var även kritisk till att akademikeryrken som barnmorskor, specialist­sjuksköterskor och gymnasielärare fått höjda marginalskatter.

– Det måste löna sig att utbilda sig! sade han i debatten.

Åkesson kritisk till att öka invandringen: ”Det har skapat enorma problem i det svenska samhället”

Tror du att Jonas Sjöstedt vill sänka skatten "för miljoner löntagare"?
1009 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag