Jordan Peterson avstängd från Twitter

Jordan B. Peterson. Bild: Youtube
  • Söndag 3 jul 2022 2022-07-03
E-post 220

Kändispsykologen och internetfenomenet Jordan Peterson stängs av från Twitter. Anledningen är en tweet om en känd kanadensisk skådespelare, meddelar Peterson i en video på Youtube.

I tweeten kommenterar Peterson skådespelaren Ellen – numera ”Elliot” – Pages senaste operation där skådisen tagit bort sina bröst som ett led i ett könsbyte.

”Minns ni när stolthet var en synd? Och Ellen Page hade precis sina bröst borttagna av en kriminell läkare”, skrev Peterson, i en tweet som inte längre går att hitta på plattformen.

Enligt Peterson fick han därefter en varning från Twitter om att tweeten stred mot deras riktlinjer och att han var tvungen att ta bort den för att fortsätta på plattformen. Det är emellertid något som han vägrar.

– Avstängningen kommer inte att hävas förrän jag raderar den ”hatiska” tweeten i fråga, och jag skulle hellre dö än att göra det. Förhoppningsvis kommer det inte att komma till det, men vem vet egentligen i dessa allt märkligare dagar, säger han i videon.

Peterson säger också att det på sätt och vis är en lättnad att ha blivit avstängd från Twitter. Han riktar också kritik mot plattformen som han menar tar fram det sämsta ur människor.

– Twitter är ett råtthål i den slutgiltiga analysen, och jag har förmodligen bidragit till det genom att försöka använda, förstå och bemästra den där förfärliga, toxiska plattformen.

Det är inte första gången som Jordan Peterson meddelar sitt avsked från Twitter. I maj skrev han också att han tänkte lämna plattformen efter att ha fått kraftigt mothugg för en tweet om den överviktiga modellen Yumi Nu på omslaget till Sports Illustrated.

Peterson skrev då att den ”ändlösa floden” av elaka kommentarer är något man inte upplever någon annanstans än på Twitter.

Dr. Jordan B. Peterson avslutade just en sommarturné där han besökte och hade framträdanden i flera europeiska städer. I början av juni framträdde han i Sverige på Hovet i Stockholm och Scandinavium i Göteborg.

Läs även: Anställda i protest mot ny bok av Jordan Peterson: ”Ikon för vit överhöghet”

Läs även: Jordan Petersons nya bok: Överge ideologierna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag