Journalisten Andres Lokko: ”SD och IS utgör exakt samma hot”

Foto: Faksimil Twitter / Propaganda från Islamiska staten.
  • Söndag 9 apr 2017 2017-04-09
E-post 3898

STOCKHOLM ”Är alla nu alltså till slut på det klara med att SD och IS utgör exakt samma hot med intill förvillelse identiska mål och ideal?” twittrar Svenska Dagbladets journalist Andres Lokko på lördagskvällen. Tweeten har retweetats av flera andra journalister och personer verksamma inom medier.

På lördagskvällen, dagen efter terrordådet i Stockholm, twittrar Svenska Dagbladets journalist Andres Lokko en frågeställning där Sverigedemokraterna jämställs med terrorstaten IS. ”Är alla nu alltså till slut på det klara med att SD och IS utgör exakt samma hot med intill förvillelse identiska mål och ideal?” frågan han.

https://twitter.com/andreslokko/status/850796423339757569

Tweeten har fått en rad retweets och gillningar, företrädelsevis från andra journalister och mediepersonligheter. En av dom presenterar sig som ”Nöjesreporter i 10 år, varav 8 på Expressen”. En annan som retweetat presenterar sig på Twitter som medarbetare på ”HD Kultur/Sydsvenskan”. Ytterligare en presenterar sig som ”antirasist, feminist, PK, övertygad kommunist röstar på F!”.

Även kändisen Sara Dawn Finer, som bland annat varit julvärd i SVT, retweetar inlägget.

Men tweeten får inte bara medhåll och gillningar. Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi frågar Lokko på Twitter vad han menar. Andra är betydligt mer skarpa i sin kritik.

Nyheter Idag söker Andres Lokko för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag