”Kakan Hermansson vägrade leda galan om Ebba Busch skulle komma”

Karin "Kakan" Hermansson. Foto: Charlotte Wells / Wikimedia Commons
  • Söndag 1 maj 2022 2022-05-01
E-post

SVERIGE Anledningen till att KD-ledaren Ebba Busch inte fick komma på Elle-galan i fredags var att Kakan Hermansson inte ville ha henne där. Det säger influencern Anitha Clemence, som skulle ha gjort Busch sällskap på galan, till Aftonbladet.

– I tisdags kväll fick jag ett samtal från Ebba för jag hade sökt henne på dagen. Hon fick inbjudan till galan redan i november och då bestämde vi att jag skulle bli hennes plus en. Sedan ringde hon mig i tisdags och sa att Elle hade dragit tillbaka hennes inbjudan. Anledningen var att kvällens konferencier Kakan Hermansson vägrade leda galan om Ebba Busch skulle komma, säger Anitha Clemence.

– Jag tycker det var ett rätt märkligt beslut av Elle, det ska stå över politik.

Aller Media, som äger modetidningen Elle, har bekräftat att Busch fick sin inbjudan indragen men säger att det var redaktionens beslut.

– Det stämmer att Ebba Buschs inbjudan togs tillbaka. Beslutet har fattats av Elles redaktion. Elles värderingar står för mångfald och mot våld i alla dess dimensioner. Uttalandet som har gjorts från KD-ledaren under den senaste tiden är motsatsen till dessa värderingar och inget vi ville skulle ta fokus från galan, uppger kommunikationschefen Jennie Knutsson.

I Ekots lördagsintervju i förra veckan uttalade sig Ebba Busch om de våldsamma korankravallerna, där över 100 poliser blev skadade. Hon frågade sig varför inte lika många våldsverkare skadades, och varför polisen inte sköt skarpt. Uttalandet har fått hård kritik från KD-ledarens meningsmotståndare, och verkar av allt att döma ha legat till grund för Elles beslut.

Läs även: Vänstern rasar mot Busch (KD): ”Är hon inte riktigt klok”

Läs även: Kakan Hermansson i TV4: ”Män måste lämna ifrån sig makten”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag