Kamala Harris: Färgade bör prioriteras hjälp efter orkanen

Bild: Lisa Ferdinando/Public Domain
  • Söndag 2 okt 2022 2022-10-02
E-post 253

USA Orkanen Ian har i veckan svept genom den amerikanska delstaten Florida och lämnat stor förödelse efter sig. Landets vice-president Kamala Harris tycker att ”färgade” människor bör prioriteras hjälp i katastrofarbetet. Hon möter nu skarp kritik efter uttalandet.

Enligt New York Post var det i en diskussion med skådespelerskan Priyanka Chopra på ett event om kvinnligt ledarskap arrangerat av Demokraterna som vice-president Harris sade att ”färgade samhällsgrupper” (Eng: ”Communities of color”) bör gå före i kön för att få hjälp efter förödelsen.

– Om vi vill att folk ska vara på en jämlik plats måste vi ibland ta hänsyn till dessa skillnader och göra det arbetet, sade hon i diskussionen som ägde rum på fredagen.

Läs även: Kamala Harris: ”Mina pronomen är hon och henne”

Vice-presidenten får mothugg för sitt utspel. Bland annat från Christina Pushaw, som jobbar för Floridas guvernör Ron DeSantis (R). Hon menar att Harris uttalande är falskt.

Den frispråkige entreprenören och Tesla-ägaren Elon Musk stämmer in i kritiken. Han tycker att hjälp bör ges efter störst behov snarare än efter hudfärg eller någonting annat.

Läs även: Kamala Harris till migranterna: Kom inte hit

Läs även: Busch tycker Kamala Harris är årets kvinna – Berggren: ”Den mest vänsterradikala politikern”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag