Kamala Harris systerdotter sågas efter antagande om vit massmördare i Colorado

Meena Harris, Ahmad Al Aliwi Alissa Foto: Youtube/Polisen Boulder
  • Onsdag 24 mar 2021 2021-03-24
E-post 1560

USA Meena Harris, systerdotter och tidigare politisk rådgivare till USA:s vicepresident Kamala Harris, tweetade efter masskjutningen i Colorado på måndagen, där tio människor mördades, att ”våldsamma vita män är det största terroristhotet mot vårt land”. Sedan visade det sig att en syrieramerikan gripits. Nu får Harris stenhård kritik.

Meena Harris, vicepresidentens systerdotter, tvingades radera en tweet där hon antog att förövaren i masskjutningen i Boulder i delstaten Colorado på måndagen var vit.

”Skjutningen i Atlanta var inte ens en vecka sedan. Våldsamma vita män är det största terroristhotet mot vårt land”, skrev Harris.

(”The Atlanta shooting was not even a week ago. Violent white men are the greatest terrorist threat to our country”) 

Masskjutningen ägde rum i en matvarubutik och tio människor mördades, bland annat den 51-årige polismannen Eric Talley. Eric Talley var förste polis på plats och försökte stoppa masskjutningen, beväpnad med ett ”patrullgevär”.

Läs även: Så var Trumps tal i natt: ”Biden och Demokraterna hotar att göra USA socialistiskt”

Den misstänkte förövaren, en 21-årig syrieramerikan vid namn Ahmad Al Aliwi Alissa, greps på plats levande och stoppades av polis med ett skott i benet.

Prova en prenumeration för 69 kronor i månaden och läs hela artikeln.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag