Karlssons svavelosande attack mot Putin: ”En mångkulturalistisk imperialist”

Karlsson (SD) verkar inte hysa några varma känslor för Putin. Bilden är ett montage. Foto: Nyheter Idag samt Kremlin.ru
  • Måndag 26 sep 2016 2016-09-26
E-post 382

STOCKHOLM Nu går Sverigedemokraternas informella partiideolog Mattias Karlsson till attack mot Rysslands president Vladimir Putin i en svavelosande uppdatering på Facebook. ”Sanningen, såsom jag uppfattar den, är dock att Putin inte är en nationalist, utan snarare en mångkulturalistisk imperialist och en uttalad fiende till nationalismen”, skriver han bland annat.

Trodde du att Rysslands president Vladimir Putin är en nationalist? Då får du tänka om, i själva verket är han precis lika illa som de som förespråkar mångkultur. Det menar Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas partiideolog och gruppledare i riksdagen, i ett långt och svavelosande Facebookinlägg.

”I en debattartikel från 2012 (1) gick Putin till och med så långt att han dömde ut nationalismen och olika folkgruppers strävan efter frihet och självständighet som ett ”virus”. Han tydliggör också att hans övergripande politiska vision är att bevara Ryssland som en mångkulturell och multietnisk mosaik om än sammanhållen av en överordnad rysk identitet knuten till den ryska staten och dess imperialistiska historia”, konstaterar Karlsson.

Oroas över att SD-anhängare gillar Putin

Sedan affären med journalisten som går under pseudonymet ”Egor Putilov” kommit att bli en stor snackis, inte minst i sociala medier, har även SD blivit anklagade för att vara vänligt inställda till Ryssland och dess president Putin. Men Karlsson listar argument till varför man inte ska tro att Putin är någon bra ledare, bland annat pekar han på att Putin håller sig väl med muslimer – en religiös minoritet som i praktiken alltid funnits i Ryssland.

Vidare konstaterar han att det finns en grupp konservativa i Sverige som har ett gott öga till Putin, något han känner sig nödgad att kommentera.

”För mig som svensk, västerländsk, demokratisk, konservativ nationalist framstår den positiva synen på Putin som ytterst svårbegriplig. Lyckligtvis är Putin-vurmen inte särskilt utbredd bland konservativa, i synnerhet inte i Sverige, fenomenet är dock ändå så påtagligt att jag finner det vara värt att kommentera”.

Nyheter Idag har sökt Vladimir Putin för en kommentar, utan resultat. Nedan kan du ser hela Karlssons utspel mot Rysslands president.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag