KD ökar i DN/Ipsos

Bild: Nyheter Idag
  • Onsdag 28 apr 2021 2021-04-28
E-post 381

Kristdemokraterna ökar något i den senaste mätningen från DN/Ipsos. Partiet ökar från 4 till 5 procent, och drar därmed ifrån i bottenstriden, där Miljöpartiet ligger kvar på 4 procent och Liberalerna får 3 procent och hamnar under riksdagsspärren.

– Liberalerna vinner lite från Moderaterna, men tappar mer till Socialdemokraterna och Centerpartiet. Totalt sett behåller man färre av sina väljare från valet 2018 jämfört med förra mätningen, säger Ipsos opinionsanalytiker Nicklas Källebring till Dagens Nyheter.

I övrigt råder stiltje i den svenska opinionen. Moderaterna och Centerpartiet ligger kvar på samma nivå som förra mätningen, medan Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet tappar något.

– Den långvariga uppåtgående trenden för Moderaterna har brutits under våren. Nu har de planat ut men på en betydligt högre nivå än för ett år sedan, säger Nicklas Källebring till DN.

 

 

DN/Ipsos mätning i april

Förra mätningens siffra inom parentes. DN/Ipsos presenterar sina resultat i hela procenttal som avrundas upp eller ned.

Socialdemokraterna 26 (27)

Moderaterna 22 (22)

Sverigedemokraterna 19 (20)

Vänsterpartiet 10 (11)

Centerpartiet 9 (9)

Kristdemokraterna 5 (4)

Miljöpartiet 4 (4)

Liberalerna 3 (3)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag