Kent Ekeroths misshandelsfall tas upp i hovrätten

Kent Ekeroth (SD) Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 15 nov 2017 2017-11-15
E-post 166

STOCKHOLM Idag, onsdag den 15 november, inleds förhandlingar i Svea hovrätt om domen mot Kent Ekeroth för ringa misshandel. Det var november förra året som Ekeroth ska ha slagit en person utanför en klubb i centrala Stockholm men Ekeroth överklagade domen han fick av Stockholms tingsrätt.

I juni 2017 dömdes den sverigedemokratiska riksdagsledamoten, Kent Ekeroth,  för ringa misshandel. Ekeroth har överklagat domen och nu på onsdagen den 15 november tas fallet upp i Svea hovrätt, det uppger Expressen.

Under november 2016 blev Ekeroth nekad tillträde på klubben Solidaritet vid Stureplan i Stockholm. På väg mot entrén ska en 20-årig man sagt något provocerande mot Ekeroth i stil med ”var det kul med järnrören”. Enligt domen från Stockholms tingsrätt ska Ekeroth slagit mannen hårt i ansiktet efter detta.

Enligt Ekeroth själv, som nekar till brottet, ska en person skrikit glåpord mot honom och en person ska ha uttalat dödshot och riktat ett slag mot honom, varpå Ekeroth ska ha svarat med en örfil.

Ingen av de sex vittnena som hördes i tingsrätten såg eller hörde mer än ett slag, ingen ska ha hört något av dödshotet heller.

Domen för Ekeroth landade på 60 dagsböter på sammanlagt 38 4oo kronor samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Om hovrätten väljer samma linje som tingsrätten kommer Ekeroth möte politiska konsekvenser. Sverigedemokraternas gruppledare, Mattias Karlsson, har tidigare uppgett att om domen vinner laga kraft kommer partiet uppmana Ekeroth att lämna riksdagen helt och hållet. Detta uppgav Karlsson inför tingsrätten och samma budskap upprepas nu inför hovrätten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag