Kidnappad kvinna hittad blodig och bunden vid E4

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 28 dec 2019 2019-12-28
E-post 815

En kvinna som ska ha kidnappats vid ett överfall i Göteborg, där hennes make knivhöggs, har hittats vid liv på E4 i Östergötland. Enligt uppgifter var kvinnan blodig och bunden med buntband kring händerna när hon hittades.

På annandag jul ska en kvinna i 50-års-åldern ha kidnappats i stadsdelen Utby i Göteborg. Kvinnans make misshandlades med kniv medan kvinnan tvingades in i en skåpbil, enligt makens uppgifter till polis. Flera personer ska ha varit inblandade i överfallet.

Nu har kvinnan hittats vid liv, rapporterar Göteborgs-Tidningen. Kvinnan hittades på lördag morgon på E4 i Ödeshög i Östergötland, över 20 mil från platsen där hon kidnappades. Kvinnan har förts till sjukhus.

Läs även: Grovt kriminella häktade för kidnappningen av 16-årig pojke

Enligt uppgift till Aftonbladet, som talat med mannen som hittade kvinnan, var hon blodig och hade buntband runt händerna som polisen sedan klippte upp.

Manne, som vill vara anonym, säger till Aftonbladet att kvinnan uppger att hon gått längst motorvägen länge klädd i en blåvitrandig blus utan att någon stannade. Kvinnan ska också ha uppgivit att hon blivit misshandlad av flera män.

– Stackars kvinna som varit ute i bara skjorta. Jag vet inte hur hon klarade det, hon kanske var i chocktillstånd. Och jag förstår inte att de andra inte stannade. Vem har hjärta att köra förbi en misshandlad kvinna utan jacka, när det är 8 minusgrader ute? Polisen som pratade med mig sa att folk är rädda efter allt som hänt på sista tiden. Att det är därför ingen vill stanna och hjälpa till, säger mannen till Aftonbladet.

Läs även: Student kidnappades av gäng – hölls fången i nio timmar

Händelsen utreds som människorov vad det gäller kvinnan och mordförsök vad det gäller hennes make.

– Förundersökningen kring mordförsök och människorovet fortsätter. Vad jag kan säga är att ingen person är gripen och att vi är intresserade av vittnesuppgifter. Dels från gårdagen, men också från E4 i morse. Hon hittades strax före klockan 07 i morse, men när och hur hon kom dit vet vi inte i nuläget, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen, till GT.

En mörk minibuss/skåpbil kan ha ett samband med kidnappningen, enligt polisen.

Läs även: Anhörig till polis utsatt för kidnappningsförsök i Stockholmsförort

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag